Höstregn i mitten av augusti

Det regnar. Ett envist regn, som började natten till idag och hängt i stora delar av dagen, växlande mellan nästan uppehåll och kraftigare skurar. Ikväll har det dock ökat på, så att det kommer större mängder och inte är några uppehåll.

Om det var torrt i juli, så tar vi igen det i augusti. Det har varit många regndagar de senaste veckorna, sedan det började regna, och som mest har vi fått 26 mm på tolv timmar – men även i övrigt har det varit många av dagarna som det faktiskt kommit ganska vettiga mängder (alltså mer än småfjös).

Nu har vi dessutom helt andra temperaturer. Och vindar. Det känns som höst. Vilket känns ganska konstigt, för fram till ganska nyss var det ändå tydlig sommarkänsla – så sent som i torsdags satt jag på barnens simskola och kände sensommarsolvärme av påtagligt slag.

Men idag har vi tänt en brasa i kaminen och ätit soppa :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *