Begagnade möbler kommer inte i platta paket

Det finns för- och nackdelar med att köpa begagnade möbler. Till nackdelarna hör att man får redan hopbyggda möbler. Och det är betydligt knepigare att hantera än de platta paket man får med sig när man handlar nytt på Ikea.

Idag har delar av dagen ägnats åt att äntligen fixa en riktig säng åt sexåringen. Han har annars haft en bäddsoffa (SOLSTA) från Ikea att sova i sedan han var ett och ett halvt år. Han har varit nöjd med sin mysiga sovplats och inte velat byta bort den, men vi har tyckt att det borde vara dags att byta mot något mer av normal säng – inte minst för att vi ibland också hamnar där, och när jag sovit en halv eller hel natt där så har jag rejält ont i ryggen. Och när jag förra helgen (tror jag?) påminde honom om att han väl kan säga till när han tycker att han vill ha en riktig säng istället så konstaterade han att det ville han nu, om han kunde få en sådan som storebror har :-)

Det storebror har är en Brimnes från Ikea – en säng som i normalfallet är 80 cm bred men kan dras ut till det dubbla, och som dessutom har två sänglådor. Alltså goda möjligheter att dra ut för någon mer att sova bredvid vid behov.

Men man ska ju inte köpa nytt i onödan, för miljön och så där, så jag gjorde en koll på Blocket och hittade en sådan säng.

Idag har sängen transporterats hem med släpkärra. Och sedan har vi kämpat med att få upp den på plats. Det innebär att vi först försökt flytta ut soffan, sedan flyttat bort en bokhylla och lyft av en dörr för att få ut soffan på riktigt. Därefter lyft av sängen från släpan, plockat loss underredet med lådfästen från överdelen, sedan försökt bära upp överdelen för trappan till ovanvången, vänt och vridit och rätat upp och slått i taket och rätat upp mer och gett upp och tagit ner den igen och nästan rivit ner en lampa och skruvat isär ytterligare och burit upp och monterat ihop. Sedan burit upp underredet, vänt och vridit och rätat upp och bytt lyftpunkter och lyft ur konstiga vinklar och snirklat och haft oss och fått upp den på ovanvåningen, sedan vänt och snurratrunt och snirklat och vänt och flyttat hyllor och kistor och annat och vänt och backat in i andra rum och… slutligen lyckats få sakerna på plats.

Och alltså:
Jag ÄLSKAR verkligen platta paket.
Kärleken till sådana blir ännu större när man bor i ett hus med smala dörrar, konstiga vinklar och massor med snedtak.

Hur det blev till slut? Väldigt bra.

2 responses to “Begagnade möbler kommer inte i platta paket

  1. Pingback: Sanne skriver » Det blev födelsedag och midsommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *