Ebola

Däremot har ju Ebolaepidemin seglat upp som en potentiell ångestkälla. Fast än så länge är det lugnt ångestmässigt. Det är långt borta, och då funkar det med att experter går ut och säger att det är lugnt för oss här. Inte som vid svininfluensan…

Men fundera kan man ju ändå. För det pratas ju en massa om att nejdå, ebola är ett mycket mer hanterbart problem än luftburna infektioner, eftersom ebola bara sprids via kroppsvätskor. Som svett och avföring.

Och jag tänker på svetten som flödat i salen på träningspasset jag nyss var på. Tänker på avloppssystem som svämmar över in i källare vid skyfall. Tänker att det låter rätt problematiskt ändå. Tänker att den dagen ebolan kommer hit tänker jag distansarbeta från mitt lilla hus på landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *