Det var en gång en grön fleecefilt…

… som köptes på Ikea. Den köptes när något av barnen var liten; jag är just nu osäker på vilket av barnen. Men filten delades i alla fall i flera delar: en som agerade värmefilt anpassad för barn sittandes i babyskydd i bilen, och de andra två delarna till likartade praktiska bebisrelaterade saker.

Nu är det i alla fall längesedan dessa ursprungliga behovsområden upphörde, och fleecen har hamnat i tygskåpet och sedan kommit till nytta till andra saker. Som att jag till julen för två år sedan sydde struthätta och riddartröja av denna gröna fleece.

Idag har jag använt en bit till av den gröna fleecen. Tioåringen har köpt en surfplatta för sparade pengar, och jag har sytt ett fodral till plattan. Fodret gjorde jag av det gröna fleecetyget. (Men ja, det finns fortfarande en hel del kvar.)

Utsidan av surfplattefodralet syddes av fejk-kohuds-tyg – som också låg som restbitar i tygskåpet. Den som spar den har :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *