Trädgårdsmotionen och prioriteringarna

Det gnälls ibland över att folk går till gymmet och träningslokaler och annat, och sägs att vi borde klara oss bra med vardagsmotion som trädgårdsarbete och annat. Typ så.

Men tja, under sommarhalvåret arbetar jag en hel del i trädgården. Trots det ökar min vikt och mitt omfång.

Trädgårdsarbete och dylikt kommer aldrig att räcka för att hålla min vikt konstant eller ge mig de muskler och den styrka och kondition jag behöver. Inte så länge jag har ett stillasittande arbete. Inte så länge jag inte behöver klara mig på det jag kan odla i trädgården. Inte så länge det finns tillskott av socker och fett från stora odlingar.

Idag rensar jag kirskål i ena kanten av trädgårdslandet. Och stångas samtidigt med tanken att jag är en bortskämd jävel som prioriterar tokfel som rensar ogräs för lyxen av att kunna odla egna grönsaker, när hundratals människor drunknat i Medelhavet bara senaste dygnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *