Mellanrumspensel?

Jag står och målar springor. (Fel. Jag gjorde till alldeles nyss – sedan kom regnet.) Springor i en av de nya dörrarna därute. Och jag tänker att mellanrumspenslar har jag aldrig sett till några.

Det finns massor med olika specialpenselsorter. Men i praktiken upplever jag inte att man behöver så väldigt många egentligen normalt sett. Dock dyker det alltid upp sådana där små hopplösa ställen där man behöver komma åt. Som in i springor till exempel.

Lösningarna blir av blandade slag. Ibland har jag använt bomullstops. Ganska ofta – idag, till exempel – använder jag små hobbypenslar från Panduro eller Ikea. Tyvärr är dock de där hobbypenslarna dåligt anpassade för arbetet. Att försöka komma in med färg på trånga ställen innebär ganska hårt slitage. Hobbypenslarna räcker inte så länge med den behandlingen. Egentligen skulle man behöva typ tunna hobbypenslar fast med extra stabila och hårt fastsatta borst. Någon sorts mellanrumspenslar. Som mellanrumstandborstar fast för målning.

Borde man kanske undersöka om det finns några mellanrumstandborstar som lämpar sig för ändamålet?

2 responses to “Mellanrumspensel?

  1. Pingback: Den otacksamma andra strykningen och horisontellt regn | Sanne skriver

  2. Pingback: Målning för skydd och för dekoration | Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *