Minnen från resor

Jag är inte mycket för souvenirer av klassiskt slag. Jag vill inte ha prydnadssaker som samlar damm på hyllorna och med sina namn deklarerar var jag har varit på semester. Ska jag köpa saker ska det vara sånt jag vill ha och har nytta av.

Det hindrar ju inte att de fungerar som souvenirer eller minnen.

I sovrummet finns minnen från Frankrikeresan 2007. Våra kläder hänger vi upp på en rad katter och deras svansar, i gjutjärn fästa på en trälist, och morgonrockarna hänger på gjutjärnskrokar med grodor. Alltsammans inköpt i någon liten hamnstad i Bretagne (sannolikt Paimpol?). Runt golvets löper en målad bård av ormbunksblad – schablonerna köptes också i Bretagne på samma semester, liksom flera av de schabloner jag använt i barnens rum.

Och ger jag mig ut i stark sol åker solhatten på. Den oranga solhatten med blomapplikationer. Också inköpt i Bretagne 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *