Dags att tvätta – snart är semestern slut

På måndag börjar jag jobba.

Stora delar av semestern, och ännu längre tillbaka (sedan jag började måla grönt på uthusen), har jag gått i samma gamla snickarbyxor. Tröja har jag bytt allteftersom, men det här är de enda jobbemässiga byxorna jag går i numera. De är skitiga och äckliga, men jag har inte vågat tvätta dem, för jag har inte velat riskera att stå utan användbara jobbebyxor när vädret tillåter dylika sysslor.

Imorgon antar jag att de får gå till tvätten.

Stor del av tiden har jag dessutom gått med huckle. Det behöver också tvättas. Huckle (eller sjalett, som vi sa när jag var liten) är smidigt på så många sätt när man står utomhus och jobbar. Det hindrar håret från att blåsa in i färgen där man målat och från att blåsa in i ögonen och irritera (och så att man riskerar att stryka bort håret med en färgkladdig hand rent reflexmässigt). Det hindrar att man spiller och stänker färg i håret. Och det hindrar att man får hela hårbotten full med kliande trips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *