Färdigtapetserat

Ikväll har vi satt de två sista tapetvåderna på plats.

Den näst sista var den besvärligaste av alla. I den skulle det göras uttag för vänstra sidan av hatthyllan: uttag både i sidled och höjdled. Plus lite trassel ner mot trappan i nerkant. Och vi lyckades inte helt bra, trots en massa mätande och tänkande. Felet var förmodligen att vi inte tog hänsyn till att hatthyllan sitter lite snett. Så det blev lite rivmärken, ett veck och lite miss i mönsterpassning för att anpassa så att det trots allt funkade.

Den sista var lättare, om än inte trivial.

Men som sagt, nu är alltsammans på plats.

Jag är nöjd med tapeten. Och samtidigt väldigt fascinerad. Tapeten är vit. Fast ändå int. Det är ett enkelt diskret blommönster, och beroende på hur ljus och skuggor faller så uppfattar man det ibland som att det är blommorna som är mörka och bakgrunden som är vit, eller som att bakgrunden är silvrig och blommorna vita. Och med allmänbelysning och mot den ”vita” hatthyllan och den ”vita” ytterdörren så ser tapeten riktigt kritvit ut.

Sammantaget väldigt mycket liv och effekt i en egentligen enkel och billig tapet. Köpt på nätoutlet. De tre sista rullarna.

Och ja, de tre rullarna räckte och det finns tapet kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *