Dagens i-landsproblem: mjölkkorkarna

Numera har även den ekologiska mjölken plastkorkar. Och bortsett från att det är extra resursförbrukning och irriterande på det sättet, så håller det på att driva mig till vansinne på flera andra sätt:

  • Varje gång man hällt upp mjölk måste man ju skruva på den j-a korken så att den inte försvinner. Alltså skruvas det på och av och på och av… Med de gamla mjölkpaketen kunde man ju lämna öppet under tiden paketet stod på bordet.
  • Det går inte på ett snabbt och smidigt sätt se vilka mjölkpaket i kylskåpsdörren som är öppnade. Det resulterar i att det ofta är flera paket igång samtidigt – och man plötsligt hade mindre mjölk kvar än man trodde.
  • Och så blir det en väldig massa plastkorkar liggandes på diskbänken när de är sköljda men ännu inte torra. Ja, man kan lägga dem blöta i återvinningen, men det blir ju ofta så att de blir liggandes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *