Mensblod mer tabu än kiss och bajs

Det enda som får hamna i avloppet är sådant som kommer ur oss människor. Kiss och bajs, och så toalettpapper som är konstruerat att snabbt brytas ner.

Den här gången är det Ängelholms kommun som skriver det. Men det här att kiss och bajs är det enda som får hamna i avloppet är ett mantra som upprepas från alla som arbetar med avloppsfrågor, år ut och år in.

Mensblod nämns aldrig. Mensblod är uppenbarligen äckligare och hemligare än kiss och bajs. Mensblod är för äckligt och hemligt och tabu för att nämnas ens i folkbildande kampanjer vars syfte är att hindra problem i en så samhällsviktig funktion som avloppsreningsverk.

Tamponger däremot är inga problem att nämna, de finns med i meningen före citatet ovan – och bindor en bit längre ner i texten.

Nej, förmodligen är det inget problem. Alla vet ju att mensblod får hamna i avloppet. Fast ska man utgå från vad alla vet så behövs ju inte heller informationskampanjer om att inte slänga tamponger och tops i avloppet?

4 responses to “Mensblod mer tabu än kiss och bajs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *