Hallå, jag vill ha en upplyst jul utan att slösa energi eller köpa nya lampor

Häromdagen köpte vi en liten femarmad eladventsljusstake till sjuåringens fönster. Han har inte haft någon innan men ville gärna ha en, och vi hittade en som skulle funka i det ganska lilla fönstret utan fönsterbräda.

Idag packade jag upp den.

Jag måste säga att det fascinerar mig att de lampor som följer med fortfarande är glödlampor. Nu har ju LED-lampor av rätt storlek och styrka funnits ett antal år. De är inte ens påtagligt dyra. De första åren, när LED-lampor var dyra och nya, så kan jag liksom förstå att man hade glödlampor. Säkerligen ville man också göra av med de lampor man hade på lager innan man bytte till nåt annat. Men nu?

Jag börjar undra om de har ett centrallager med glödlampor som kommer att räcka till jordens undergång, eller om de har ett ”vi skär halsen av er om ni inte köper våra produkter”-avtal med en glödlampstillverkare. För annars verkar det ju bara dumt?

Det kan tilläggas att det handlar om en ljusstake av ett av de stora kvalitetsmärkena. Och om sladden satt en liten lapp med någon text om att i längden är det inte priset man minns utan god kvalitet – eller nåt sånt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *