Uppföljning skolfoto

Jag har genom åren skrivit en hel massa inlägg om Tema Klasskort. Inlägg där jag klagat på miljöaspekter av deras hantering och system. Så jag tänker att det kanske kunde vara på sin plats med en uppdatering.

Numera tycker jag nämligen det funkar smidigt. Man loggar in. Man väljer vilken av två olika porträttbilder man vill använda. Man kan välja mellan två olika färdiga paket. Eller så kan man själv välja enstaka kartor med bilder. Man kan till och med blanda, så att man tar vissa ark med det ena porträttfotot och andra med den andra bilden. Köper man flera ark får man rabatt.

Vill man hellre det så kan man köpa bilderna digitalt, med hög upplösning och fri nyttjanderätt. Det kostar förstås en rejäl slant (500 kr; båda porträtten ingår).

Och så vitt jag förstår så kostar skolkatalogen lika mycket oavsett om man beställer några porträttbilder eller inte.

Miljömässigt är jag nöjd.

2 responses to “Uppföljning skolfoto

  1. Jag tycker också att det funkar bra nu, och att det gnälls lite för mycket på fotona. “kan inte läraren trycka ihop ungarna i gympasalen, ta ett I-pad-foto o skicka till föräldrarna”???
    Jag tillhör dem som är beredd att betala en del för att få ett proffsigt foto av mina barn att ha framme samt dela ut till mor- o farföräldrar. Et “I-pad-foto från gympasalen” blir aldrig lika bra. O varför ska läraren göra i det istället för det hen är bra på, dvs undervisa…Man KAN ju låta bli att köpa om man inte vill, har svårt att tro att trycket från barnen hemma är sååå stort?!

    • Nej precis, låt folk göra det de är bra på – och fotografer är bättre än de flesta lärare på att fotografera :-)

      Jag minns från min egen konfirmation att pappa tyckte att han minsann kunde ta bilder istället. Och inte så att jag tycker att konfirmationen är ett viktigt tillfälle att ha porträttfoto från eller så. Men pappa tog en hel rulle (36 bilder) på mig i konfirmationskåpan, och inte en enda var värd att förstora. (Men på de sista bilderna ser jag härligt butter ut, har jag för mig – jag hade lessnat…)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *