Hotellhanddukar

Hos många hotell finns det i badrummet en lapp som säger ungefär:

För miljöns skull vill vi spara på handdukar. Lägg handduken på golvet om du vill byta till ren.

Det vill säga man vill få folk att behålla och använda samma handduk under hela sin vistelse – eller i alla fall mer än en dag. Och undersökningar visar visst att det funkar ganska bra. Tydligen funkar det ännu bättre om man ändrar budskapet till ungefär:

De flesta som bott i det här rummet före dig har…

och liknande.

Gott så.

Fast för mig är det ju fortfarande väldigt märkligt att man skulle komma på tanken att vilja byta handduk så ofta att man skulle behöva en ny under en hotellvistelse. Nu bor jag ju sällan på hotell – jag hör till dem som bor på hotell en natt eller möjligen två när jag är på jobbresa. Bor man i samma hotellrum i två veckor kan jag förstå att läget är ett annat.

Jag funderar dock på en annan sak i sammanhanget: När jag bor på hotell är det alltså i princip alltid bara jag. En person. Och det vet man ju om, eftersom jag bokat i förväg, och i normalfallet är det ju ett enkelsängsrum. Så hur många handdukar hänger man ini badrummet till en ensam person som ska bo en natt på ett hotell?

Tja, i rummet jag bodde den gångna natten fanns det två badlakan, två handhanddukar samt en udda handduk (till fötterna?). Och det är väl så det är för det mesta.

Och nog för att de, så länge samma person bor kvar i rummet, inte byter förrän man slänger handduken på golvet, så gissar jag på att man när jag checkat ut byter alla handdukarna i mitt rum – eller? Det känns i alla fall som en påtaglig risk. Och i så fall ett stort slöseri.

(Och det var ett svanenmärkt hotell.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *