Det blir nog jul i år också

Idag är det den 1 december. Och idag har vi varit hos onkologen och fått resultaten från förra veckans undersökning.

Det ser bra ut – så bra det nu kan se ut med något som läkarna är tydliga med inte går att bota eller bli av med. Tumörerna i levern krymper: den största har minskat från 6,5 cm i somras till 4,5 cm vid förra undersökningen och nu 2,5 cm.

Det innebär att det nu blir ”cellgiftsvila”. Under den närmsta 12-veckorsperioden blir det paus från cellgifter. Dock kommer han att fortsätta få ett läkemedel, som inte är ett cellgift, i de vanliga cyklerna. Efter de tolv veckorna är det dags för ny undersökning.

Prognosen är sammanfattningsvis att de bör kunna fortsätta på det här viset i tre-fyra år om allt går bra. Så det ser ut att bli jul även i år. Och till och med några år till, med lite tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *