Den gamla husdagboken

Under kontorsstädningen och sorterandet av diverse mappar och tidsskriftssamlare hittade jag vår gamla husdagbok. Husdagbok hörde till sånt vi hade läst var bra att ha en när man skaffat hus: en bok att skriva upp alla saker man gjorde med huset – vilken färg man målade med eller vilka reparationer man gjorde – och olika iakttagelser man gjorde som kunde vara av värde, eller funderingar man hade, eller… ja, ni fattar. En ganska bra tanke, faktiskt. Men dagbok bygger ju på att man kommer ihåg och orkar skriva varje dag… så det höll ju inte så länge i praktiken :-D

Men i alla fall, nu hittade jag husdagboken. Och eftersom bloggen ju numera till ganska stor del fyller den funktion husdagboken skulle ha, så kändes det logiskt att föra in dessa dagboksanteckningar här – så det har jag gjort; du hittar dem under åren 2002-2004.

Det är fascinerande att läsa anteckningarna från den tiden. Saker från renoverandets början, saker som jag mer eller mindre hunnit glömma men nu minns igen. Och en tid när drömmar var framtid… eller hur man ska säga.

Men vi har kommit en bra bit sedan dess. På så många sätt.

I husdagboken skrev både jag och älsklingen. Så nu finns det inlägg här i bloggen som inte jag har skrivit. Jag har inte sett skäl att markera vem som skrivit vilka av husdagboksinläggen, eftersom det inte är viktigt för de inläggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *