Gatuadresser och den urbana normen

Råkar av en händelse se Anslagstavlan, detta smått fantastiska samhällsinformationsreklamsprogram. En av informationsreklamsfilmerna är från PTS (Post- och Telestyrelsen?) och handlar om hur man gör när man skickar brev. Man informerar om att många brev varje år inte kommer fram. Och så talar man om att det är viktigt att sätta på rätt porto och skriva adressen rätt: namn, på den det ska till, gatuadress och nummer, och så postnummer och ort.

Men alltså, om man nu ska göra en informationsfilm av det här slaget (och alltså riktar sig till de personer som av någon anledning inte har koll på dessa saker eller möjligen struntar i dem), varför säger man då gatuadress? Det finns många adresser som inte är gatuadresser. Dels boxadresser i städer, men kanske framför allt adresser på landsbygden.

Bara ett exempel till på den urbana normen, antar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *