Koka risotto på en spik

Ibland kanske det är tveksamt hur stor nytta det egentligen gör att ta tillvara matrester när man drygar ut dem med än det ena och än det andra – ibland blir det nästan som att koka soppa på en spik :-) Men det känns i alla fall bra.

Som dagens lunch. Stommen i den var en halv lunchportion från i måndags. Då var svägerskan här och lagade lunch till sig och älsklingen: kyckling med ris, sås och majs. Det blev två portioner/lunchlådor över (med synnerligen generösa mängder ris). Den ena av de där restlådorna åt jag tidigare i veckan. Den andra snodde jag kycklingen från igår och fixade någon sorts pastasås till hela familjen på kvällen. (Med restpasta och restnudlar.) Kvar var nu alltså riset med ihälld gräddig(?) sås och majs.

Så jag pressade tre vitlökar och hackade en lök och fräste i lite smör, hällde i en kycklingbuljongtärning, lite vatten samt en överbliven gräddslatt, lät koka upp, i med frysärtor och mer frysmajs, koka lite, i med hela ris/sås/majsklumpen, koka lite, och så slutligen i med några färdigskalade frysta räkor som fick bli genomvarmt. Voilà, nån sorts risotto till tre sjuklingar.

Gott blev det också. Och riktigt lyxigt med lite pesto på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *