Gynuppföljning efter Wales

Idag var dagen när jag skulle till gynläkare för den där katastrofmensen i Wales. (Typ. I alla fall uppföljande besök för det, liksom.) Och oj vad jag var nervös inför läkarbesöket. Helt irrationellt nervös. Eller liksom egentligen mest nervös för det här med att gå till läkaren – komma ihåg att säga alla viktiga saker, gynundersökning i sig (det är ju trots allt en ganska märklig situation)… Och så är det ju liksom något som jag dragit mig för. Redan under den där tvåmånadersperioden utan mens funderade jag ju på om jag borde kontakta läkare, men det är liksom sånt där man drar sig för, när det är sådana där ganska diffusa saker som samtidigt kan vara en ”naturlig variation”. Och sedan blev det så där jätteakut i Wales, så där jätteakut att jag liksom med paniken som drivkraft tog mig samman och hamnade på sjukhuset… fastän jag egentligen fortfarande var tveksam till om det var rätt. Och hade det inte varit för att jag faktiskt varit på akuten i Wales och blivit instruerad att ta kontakt med gynläkare när jag var tillbaka i Sverige så hade jag kanske låtit det glida förbi och aldrig kontaktat gyn nu heller.

Men nu var jag i alla fall där :-)

Jag har blivit ordentligt undersökt, både vanlig gynundersökning och ultraljudsundersökning. Och det ser ut som det ska, typ. Kanske en tendens till muskelknutor i livmodern. Kanske kanske någon tendens till polyper i livmodern. Saker som kan leda till att det liksom blir mer yta för slemhinna att bildas på, och därmed totalt sett mer blödning. Men eftersom senaste mensen inte var så kraftig, så avvaktar vi i nuläget. Telefontid två månader fram i tiden – då ska vi kolla av hur det varit och ta ställning till om jag behöver typ skrapas för polyper. Och om jag har problem med kraftiga blödningar framöver kan man även fundera på hormonspiral. Men det är senare det. I nuläget kan vi konstatera att det inte verkar vara något allvarligt eller farligt fel på mig.

Mitt Hb ligger på 133.

Och så har de förstås kollat så jag inte är gravid :P (det är jag inte). Och passat på att ta cellprov för säkerhets skull.

Och skulle jag får skitkraftig mens under de här närmsta cyklerna, så har jag kvar tranexamic acid från Cardiff och jag har nu läkarens ”tillåtelse” att fortsätta ta dem vid behov.

3 responses to “Gynuppföljning efter Wales

  1. Pingback: Kvällen 19 maj | Sanne skriver

  2. Pingback: Inte Wales | Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *