Blommor

Nu har vi gjort snabbt och slarvigt med den bortersta kvadranten av trädgårdslandet. Där där jag med nöd och näpe lyckades få ner bönorna ifjol.

För jag insåg att jag kommer inte att orka göra något ”riktigt” med den i år. Inte orka gräva igenom ordentligt. Inte orka få ner med grönsaksfrö än vi redan fått ner. Inte sköta för mycket grönsaksodling. Och samtidigt vill jag liksom inte ge ogräset alltför god chans att ta över det vi – du och jag och barnen – lyckats etablera som trädgårdsland.

Så jag rensade bort det ”synliga” ogräset. Snabbt och slarvigt. Och vände runt det mesta av jorden med grepen. Snabbt och slarvigt. Och på slutet var barnen med också. Och så räfsade vi för att jämna till lite. Och sen sådde jag blommor. Ettåriga. Mestadels sånt som redan fanns hemma, blandning av egensamlade fröer och gamla överblivna fröpåsar. Och någon nyköpt påse. Ringblommor. Lin. Blåklint. Vallmo. Råg (ja). Gurköst. Facelia (två sorter, tror jag). Doftklint. Någon gammal salvia från Frankrike som jag samlade år 1800frösihjäl (den kanske inte är en ettåring, men å andra tvivlar jag på att den gror). En påse med sådan där blandning som ska vara bra för bina (så fjantigt lite det var i den!). Och säkert något mer som jag glömt.

Om det kommer upp så blir det nog fint. Och väldigt bra för insekterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *