Inte död i drömmen

Ibland drömmer jag om dig när jag sover. I drömmen är du levande. Ibland är det så att vi vet att du ska dö typ ganska snart, alltså som om det vore några månader innan du dog, fast med vetskapen om att döden snart ska komma – fast ändå nu, liksom. Och ibland är det istället så att det är nu och liksom en viss tid efter att du dog, fast du är inte död, och jag konstaterar liksom just det, att du ju inte är död fastän folk tror att du är det.

Ja, olika varianter på det där, i alla fall. Ingen av dem precis så där egentligen. Men ändå.

Det är inte så att det är långa drömmar. Tror jag. Jag vet inte. Jag är inte den som minns mycket av mina drömmar egentligen. Men efter att ha kommit ihåg korta glimtar av flera sådana drömmar har jag insett att jag drömmer sånt.

Och det gör det förstås ännu värre att sedan vara vaken. För i den vakna världen är du fortfarande lika stendöd.

Men jodå, jag vill gärna drömma om dig. Absolut.

2 responses to “Inte död i drömmen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *