Döden och BNP

En sak jag funderat en hel del över den här senaste dryga månaden är alla kostnader kring döden. Mest kopplat till begravningen då, förstås – begravningsbyrå, mat på minnesstunden, kista, blommor, annonser, och så vidare. Men även bouppteckningen och en del annat. Och tids nog gravstenen.

Nej, det är inget konstigt att det kostar. Det behövs folk som jobbar med de här sakerna också, professionella personer som kan sina saker, och de ska självklart ha rimligt betalt, precis som alla andra yrkesgrupper.

Jag bara slås av den här märkligheten med BNP igen, liksom. Att det, så som vårt samhälle är uppbyggt, alltid är bra med allting som ökar BNP. Och sett ur det perspektivet är helt uppenbart döden något väldigt bra.

2 responses to “Döden och BNP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *