Punktering i Malmö

Idag har jag åkt till Malmö för första gången sedan slutet av april. Bara att försöka ta sig iväg dig, sätta sig på tåget och så där, genererade ganska kraftig kräkkänsla.

Anledningen att jag skulle dit var att jag skulle bli ”punkterad”. Sedan ett antal år tillbaka har jag en ”fettknöl” på vänster underarm: en knöl under skinnet, som av vårdcentralen fått bedömningen ”ofarlig, men kom tillbaks om den börjar växa, så tar vi bort den”. Men för typ två månader sedan eller nåt sånt så fick jag stickningar där under ett par dagar och hörde av mig till vårdcentralen för en ny koll. Sedan upphörde stickningarna, men eftersom det tar tid innan man kommer till för mindre akuta saker så kallades jag till vårdcentralen den 26 maj. Och då kom jag och läkaren överens om att hon skulle skicka remiss för ”punktering”, det vill säga att de tar ut ett prov på det som finns i knölen, bara för att kolla så att det inte är något farligt.

Så idag var jag på punktering i Malmö. Vilket sker på mammografin, där man är härligt omgiven av info om bröstcancerföreningar och annat.

Punkteringen tog typ tre minuter.

Sedan ägnade jag en lång lång stund på Akademibokhandeln, eftersom jag imorse hittade ett presentkort i min väska – ett presentkort som skulle sluta gälla om bara några dagar. Och om jag är en ambivalent person i vanliga fall så är det inget mot nu… Men med pressen av att pengarna måste användas för att inte brinna inne lyckades jag köpa en bok om Minecraft och en korsordsbok för 9-12-åringar som förhoppningsvis kan roa barnen en stund…

One response to “Punktering i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *