Närvaro deluxe

Det är fascinerande vad mycket skillnad det gör att ha någon mer här. Någon mer som smälter in och är en del av den normala tillvaron. En gammal vän, din gamla lägenhetskompis som också ett tag blev min lägenhetskompis. För en stund sitter det någon vid vårt matbord och läser ditt mutantrollspel som kom efter din död – någon sitter och är, finns, och plötsligt flyter liksom tillvaron på ett mer normaliserat sätt, bara av närvaron av någon som jag samtidigt inte behöver interagera med hela tiden, men som ändå är en annan vuxen. Plötsligt klarar jag av att diska undan de där sakerna som alltid blir stående kvar, torka av bänkar och skrubba hoar, sätta upp den där lilla batteridrivna LED-belysningen som vi köpte på Jula för typ ett halvår sedan men som bara blivit liggande…

2 responses to “Närvaro deluxe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *