Njuuut av sommaren!

Det är juli. Sommar. Semestertider. Och överallt omkring pumpas budskapet ut: Njuuut!

Det handlar inte bara om annonser av alla olika slag som handlar om hur man ska njuta bäst. Budskapet kommer även från tidningar, radio och TV. För nu är det sommar och då ska det banne mig njutas. Kopplas av och has trevligt och njutas.

Och om vi inte njuter så beror det på att vi inte kopplar av på rätt sätt, att vi prioriterar fel, eller att vi ställer för stora krav på tillvaron. Att vi vill för mycket eller har orimliga förväntningar.

Jag förväntar mig inte att kunna njuta. Jag försöker överleva och hålla näsan över ytan. Jag har inga förväntningar alls, bara en vag förhoppning om att det någon gång framöver ska vända och gå åt ett bättre håll.

Men jag tycker det är lite tröttsamt med allt njuta-tjatet. Faktiskt. Och jag lär ju inte vara ensam om det.

4 responses to “Njuuut av sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *