Fläktar och fukt och sånt där tråkigt

Hej älskling!

Vi har varit duktiga idag, jag och pappa. (Ja, mamma också, för hon har plockat oändliga mängder röda vinbär.)

Under det senaste året har luftavfuktaren i källaren nog inte blivit tömd så regelbundet. Eller, jag vet inte. Det har ju alltid varit du som brukat göra det. Och jag vet ju inte, men jag tror att du inte gjorde det lika regelbundet sista året. Eller i alla fall inte under våren. Tror jag. Jag vet inte – jag kan ju inte gärna fråga dig. Eller du kan inte svara.

Men på sistone har jag i alla fall faktiskt kommit ihåg att tömma den.

Överst i källartrappen är det ju ett område med svart ”mikrobiell påväxt”. Jag tycker det bivit större eller påtagligare eller kraftfullare på sistone. Vilket ju kan ha att göra med brist på luftavfuktning och så där. Ja, plus att fläkten i källaren uppenbarligen också lagt av. Jag vet inte hur länge den inte funkat. Får nog ringa elektrikern och be att han kommer och tittar på den. Det hjälpte i alla fall inte att vi skrapade bort damm och smuts så gott vi kunde.

Men nu har pappa dammsugit i källaren, och jag har sprayat den där mikrobiella påväxten med någon sorts mögeltvätt jag hittade i kemikalieskåpet och sedan skrubbat och torkat. Så det är nog lite bättre än innan. Hoppas jag.

Och i och med att vi pratade fläktar så kom jag ihåg att man kanske även borde rengöra badrumsfläkten. Så nu har jag letat reda på manualen på nätet, och plockat ner och rengjort badrumsfläkten. Det står att man bör göra det minst två gånger om året, men det här var nog första gången sedan den sattes in för tre år sedan. Jaja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *