Värme från choklad och pellets

Hej älskling!

Jag sitter här med en kopp av den där engelska hundraprocentiga drickchokladen vi köpte på British museum i februari. Jag har inte haft någon lust att dricka av den sedan du dog. Men ikväll kändes det som att det skulle kunna vara okej. Jag kör helt osötat ikväll. Men med grädde.

I bakgrunden hör jag ljudet av pelletspannan. Vi beställde ju hem nytt roster och nytt vad nu det andra hette strax innan du dog, och jag och pappa monterade de nya grejerna strax efter att du dött. Men pannan misslyckades med start bara någon dag senare. Och jag sket i vilket, för det var ändå sommar vid det laget och dags att gå över till eldrift för att det bara behövdes varmvatten och ingen uppvärmning.

Men nu tänker jag att det börjar bli dags att bli redo för uppvärmningssäsong. Fast jag kunde inte riktigt minnas om jag alls ens visste vad det var för problem. Jag började med att lysa med ficklampa in i röret ner i brännaren, och det satt i alla fall inga pellets fast eller så. Så jag tänkte att jag kör väl igång den en gång och ser vad som händer.

Den var i startfas i EVIGHETER. Först väntade jag ett tag, sedan gick jag och duschade, och när jag hade duschat så stod den fortfarande i startfas, och ett bra tag till. Och när den sedan gick över i fast låga så gick den direkt in i högeffektläge – det brukar den ju inte göra förrän pannan jobbat i evigheter med fast låga?

Nå. Jag vet inte. Det känns inte stablt, men jag får väl avvakta och se. det är fortfarande bara första omgången sedan jag slog över till brännare.

UPPDATERING EN STUND SENARE: Den tog evigheter på sig i andra ändan också, alltså när den ska stänga av för att den nått önskat maxtemperatur. Höll på med avsvalning jättelänge och fortsatte uppåt i temperatur ända till 90 grader innan den vände.

Jag har slått över på el igen. Vågar inte låta den stå och gå så där när jag sover. Får undersöka mer imorgon…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *