Sea-band och sus

Igår var det stundtals riktigt plågsamt, framför allt mitt på dagen. Kraftig ”mensvärk” och illamående. Och sedan framåt sen eftermiddag kväll var jag pigg och aktiv och for runt och gjorde småsaker däruppe

Idag på morgonen låg jag dubbelvikt på golvet i fem-tio minuter och kämpade emot kroppens reflexer att kräkas. Det räcker med lite morgonhosta för att utlösa den där reflexen när kroppen är på det humöret… Smaken av magsaft i munnen och känslan av att minsta lilla rörelse av fel slag kommer att vara det som får bägaren att rinna över

Det ordnade i alla fall upp sig hjälpligt, och jag fick frukost i mig. Men på jobbet några timmar senare kom det krypande igen.

Ja ja, tänkte jag, dags att testa sea-banden.

Läste instruktionen.
Satte på dem.

Första minuten kände jag mig… piggare i huvudet. Fräschare, på något vis. (Eller var det bara inbillning?)
Sedan blev det värre. Illamåendet ökade på snabbt, det började susa i huvudet. Efter en liten stund kröp jag ner på golvet med huvudet i stolen. Illamåendet hade gått från allmänt otrevligt men ändå med möjligheten att göra annat till att dominera hela tillvaron och försöka genomleva.

Efter mindre än 10 minuter (tror jag) tog jag av mig seabanden igen. Och efter en stund lättade det. Ytterligare en stund senare mådde jag påtagligt bättre än innan jag satte på mig dem.

Vet ärligt talat inte riktigt vad jag ska tro. Var det seabanden som gjorde det värre, eller var det en slump? Hade jag satt på dem fel? (Ja, självklart, jag är bra på att tro att det är jag som är inkompetent. Men ändå, jag tycker jag mätte efter noga. Om det vore så lätt att göra totalt fel, så skulle de väl inte få säljas.) Eller var det i själva verket ett tecken på att de hade verkan – och jag borde bara ha uthärdat lite längre?

Ja, jag ska testa någon mer gång. Men imorgon tror jag jag håller mg till att knapra frukt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *