Bästa mammatröjan

är en kofta från herravdelningen.

Det är en grön slätstickad yllekofta, med dragkedja fram. Jag köpte den för några år sedan, när jag hade tröttnat på att alla koftor på damavdelningarna slutade i midjan och lämnade ett dragigt glapp mellan tröja och byxor. (Så oerhört korkat, liksom! En yllekofta eller -tröja har man ju för att hålla sig varm – alltså ska den vara funktionell. Och då måste man alltså gå till herravdelningen!)

Det är alltså en kofta som går ner ordentligt om ryggen och magen. Men det är inte den största poängen nu.

Vad som gör det till en fantastisk mammatröja, är att dragkedjan även kan dras uppåt! När man dragit igen dragkedjan, så kan man öppna dragkedjan nerifrån, så att den är öppen nedtill men inte upptill. Utmärkt för en stor mage

I ärlighetens namn har jag två koftor till med samma typ av dragkedja, och båda dessa är faktiskt köpta på damavdelningen (men något år senare). Men den gröna yllekoftan är mest rätt så här års

Tyvärr har jag upptäckt (eller insett) ett problem med dessa fantastiska mammatröjor: man måste dra upp dragkedjan innan man kan öppna den nerifrån igen. Och att det är ett problem har jag insett just för att magen nu börjar bli ganska stor. Jag får redan nu dra in magen en aning för att kunna dra upp dragkedjan. Förr eller senare kommer den dag när jag inte kan dra upp dragkedjan alls

Hoppas det hinner bli vår innan dess, i alla fall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *