Att föda…

För ganska längesedan – ja, okej, allt är relativt, men någon gång hösten -06, måste det varit – köpte jag boken ”Att föda”. När jag var gravid med Simon läste jag inte så mycket om förlossningar; jag tyckte att det var en naturlig sak, som man ju på nåot vis tar sig igenom – ”det har ju kvinnor gjort i alla tider” – och dessutom proppades man full med info om förlossningen på föräldrakursen. Vis av erfarenheten tänkte jag vara mer påläst inför nästa barn, och långt innan det alltså ens var aktuellt att börja tillverka detta nästa barn, skaffade jag boken ”Att föda”. Pocket – billigt och gick att köpa på stationen. Dessutom hade jag fortfarande väldigt ont i huvud och nacke efter whiplashen, och en bok var ett sätt att försöka skingra tankarna; en bok om att föda var ett sätt att försöka tänka framåt och hoppas på att det trots allt skulle bli möjligt med ett barn till.

Jag läste en del i den. Sedan skulle svärföräldrarna komma på besök, och en bok om att föda är inte det man låter ligga framme – i alla fall inte om man inte är gravid. Det skulle garanterat få dem att tro något som inte var sant… Så boken lades undan.

Jag TROR jag haft den framme sedan dess. Jag tror att den har varit med som möjlig reselektyr i någon väska vid något tillfälle, i alla fall, och jag har bestämt för mig att jag sett den här hemma, för inte fruktansvärt länge sedan.

Det kan äl vara en månad sedan jag började leta efter den här hemma. Tänkte att det kunde börja bli dags att läsa den.

Och som jag har letat! Jag har kollat igenom varenda bokhylla, flera gånger om. (Haft sambon till att göra detsamma.) Letat bakom bokhyllor. Letat i väskor, i kassar, på alla upptänkliga ställen.

Jag hittar den inte. Punkt.

Så idag gick jag inom Pocketshop, för att skaffa en ny.
Hittade faktahyllan.
Hmm… och författaren heter… Abascal. Gudrun Abascal. Bör stå bland de första faktaböckerna, alltså.
Jodå. På allre översta hyllan står den. Jättesmidigt för en gravid. Jättesmidigt för någon som redan från början är ganska kort i rocken, och nu har betydligt svårare än vanligt att smidigt sträcka sig upp…

Efter ett ganska stort antal försök fick jag i alla fall fatt i främre pärmen av boken och kunde få ner den och gå och betala.

Så nu har jag ett nytt ex.
Undrar hur många dagar det tar innan mitt första ex av boken dyker upp? Jag menar, utifrån Murphy’s law och andra likartade naturlagar, så borde det här vara det effektivaste sättet att hitta den gamla – eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *