Stillestånd?

Ja, det kan man ju kanske tycka

Det huvudsakliga byggandet pågår just nu i min mage, och pågår dygnet runt. Det är ett krävande projekt och lämnar inte mycket ork till annat.

Men självklart sitter vi inte på våra ändor och gör ”ingenting” De saker som pågår för tillfället handla dock mest om att komma i ordning efter att ovanvåningen blivit inflyttningsklar.

Det handlar alltså om omflyttning och rensning av saker. För som en konsekvens av att vi fått rum att använda däruppe, så händer en massa annat.

Allrummet däruppe – som visserligen inte är målat och så, men det får nog förbli omålat ett tag framöver, för jag vill inte vare sig måla med eller sova i linoljefärg  nuläget – ska ju kunna fungera som just ett allrum. Det innebär att det inte enbart är en vind längre. Så vi sorterar lådor med saker vi borde sorterat och rensat ut bland för åratal sedan. Rensar ut möbler som inte är funktionella men som fått duga så länge – och köper nya möbler, som passar in bättre i både funktion och utseende. Och som en konsekvens flyttar vi runt och möblerar om i resten av huset – och uthusen – också.

Det tar tid. Och är tråkigt. Men lik förbaskat nödvändigt. Lik förbaskat faktiskt ett steg i renoverandet. Och dessutom förhållandevis hanterligt under graviditeten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *