Kläder och principer

Jag pratade principer med Simon häromkvällen.
Upprinnelsen var att jag tänkt köpa nytt sommarlinne åt honom. Jag hade varit och tittat och hittat nåt linne med blommor som jag trodde skulle falla honom i smaken. Men HM hade den dåliga smaken att trycka ”GIRL” i insidan av nacken/ryggen. Vilket ju egentligen av princip gör mig mindre benägen att vilja köpa det.

Men dels tar det tid att flänga runt som tokig och leta kläder som både ska passa min rosa-blommigt-älskande grabb och ändå inte ha någon sådan markering, dels är det ju faktiskt inte jag som ska ha kläderna.

Jag började med att prata med sambon. Skulle jag 1. köpa linnet utan att bry mig? 2. inte köpa linnet av ren princip? eller 3. faktiskt diskutera frågan med Simon själv.

Grejen är att han läser ju själv nu. Sannolikheten att han skulle läsa och fråga vad det betyder är rätt stor.

Vi var helt överens om att jag borde ta upp frågan med Simon.

Så det gjorde jag.

Jag nämnde inget om att jag tittat på några linnen, utan jag höll frågan på ett principiellt plan

Jag förklarade att ibland när jag tittar på kläder till honom, så står det ”boy”, som betyder pojke, i kläderna, och ibland står det ”girl”, som betyder flicka- och ibland står det inget alls. Och att när det står ”boy”, så har förmodligen den som hittat på kläderna tänkt på en pojke, och när det står ”girl” så har de nog tänkt på en flicka, men att det ju inte betyder att bara pojkar eller flickor kan ha kläderna.
Och så frågade jag om det var viktigt för honom, om han ville att jag bara skulle köpa kläder som det stod ”boy” i, eller bara kläder det stod ”girl” i, eller om det viktigaste var att jag köper kläder som jag vet att han gillar – för jag vet ganska väl vad han gillar, och han brukar vara nöjd.
Och han svarade att det viktigaste var att det är kläder han gillar.

Senare samma kväll frågade jag, i förbigående, vad han ville det skulle vara på linnet om jag köpte ett nytt. Skulle det t.ex. vara blommor, eller tigrar (som jag sett på något linne på pojkavdelningen – fast det sa jag ju inte), eller något annat?
Svaret kom snabbt, innan jag hunnit tala till punkt, och sedan en gång till när jag hade talat klart: blommor!

So be it

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *