Klädbytardagar (för vuxna)

Det har visst blivit poppis med klädbytardagar. Tanken är god: ta med dig kläder du inte längre använder för att du tröttnat på dem, byt till dig kläder från andra, och det som blir över skänks bort. Bra för miljön, bra för den privata ekonomin, och ett kul byte.

Fast jag vill inte byta. De kläder jag har, har jag valt med omsorg. Det är kläder jag gillar, av en eller annan anledning. Till skillnad från gissningsvis 95 procent av kläderna i de flesta klädaffärer – som jag inte gillar. Det vill säga risken är rätt stor att jag inte ska hitta något jag vill ha bland det de andra tar med sig.

Och har jag kvar mina väl valda kläder, alltså inte gjort mig av med dem, så är det för att jag fortfarande använder dem, eller tror att jag kommer att använda dem igen senare. Alltså att jag inte ser något skäl att göra mig av med dem.

Sammantaget betyder det alltså att jag ska ta med mig kläder som jag fortfarande vill ha kvar, för att byta dem mot kläder jag inte vill ha, och vill ingen ha de kläder jag hade med mig så ska de skänkas bort fastän jag vill ha dem kvar.

Jag föredrar att fortsätta lämna kläderna till loppisar och liknande, när jag faktiskt når punkten när jag inte vill ha sakerna längre. Fast ofta innebär det förstås att kläderna är så utslitna att inte ens loppisen vill ha dem.

Nå, för er som gillar idén, så är det stor klädbytardag på många ställen nu på lördag.

One response to “Klädbytardagar (för vuxna)

  1. Pingback: Sanne skriver » Gillar du kläder, mode och shopping - och bryr dig om miljön? Då är klädbytardagen något för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *