Greenwashnominering för gasnät

Jag har tidigare skrivit att jag tycker att det är bra och viktigt att gasnätet byggs ut, eftersom det behövs för att fler ska kunna använda biogasen. Nyss har dessutom Klimatsamverkan Skåne publicerat en debattartikel där man bland annat säger att ”ett utbyggt gasnät skapar förutsättningar för en bra miljö”.

Nu är Maud Olofsson Greenwash-nominerad för att ”regeringen gett sitt godkännande för att det svenska nätet för fossil gas skulle utvidgas då det tyska energibolaget E.ON fått tillstånd att bygga och driva en fossilgasledning genom södra Sverige”. Inte för att jag tycker att regeringen är särskilt bra på det här med miljö, men det här är ju något som kan användas på ett myckt bra sätt. Det motiverar definitivt inte ett greenwashingpris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *