Julesnö och förryckt väder

Enligt just nu liggande vädeprognos väntas en blåsig julafton med cirka fyra plusgrader. Vilket ju låter bättre än det ihållande regn som prognosticerades när jag tittade igår.

Jag vet, det är åtta dagar till julafton, det är en extremt osäker prognos som säkerligen kommer att ändras flera gånger innan dess. Men ändå.

På natten till tisdag visas det i nuläget snö. Men den prognosen kommer förstås också att ändras innan dess. Och om snön mot förmodan skulle falla, så visas det ändå flera omgångar med regn innan jul.

Snöfri jul är ju inte på något sätt märkligt. Snarast är det det normala här i Skåne. Kommer det snö som ligger kvar så kommer den efter jul.

Däremot ÄR det märkligt att det inte fallit någon snö alls ännu den här säsongen. Väldigt många år kommer det en omgång snö i månadsskiftet oktober-november. Många år kommer det en omgång runt månadsskiftet november-december (Anders brukar braska och julen brukar slaska). Och ofta kommer det någon snö i december. Det är absolut inte ovanligt att det kommer två eller alla tre av dessa gånger. Men inte en flinga snö innan jul, det är faktiskt konstigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *