Det här med nyårsraketer (bättre sent än aldrig…)

Jag gillar fyrverkerier. Det är vackert och effektfullt.

Däremot har jag aldrig begripit varför folk envisas med att själva köpa och skjuta. Det är dyrt – och det man rimligen kan ha råd med är ändå aldrig särskilt snyggt jämfört med det andra skjuter upp. Och det är farligt. Och varför vill man stå och pilla med att skjuta upp saker själv och missa hela föreställningen?

För det är ju alltid en massa andra människor runt omkring som köper dyrare och finare raketer. Långt mycket mer än man hinner titta på – en tiondel hade fortfarande varit överdådigt. Och det tycks öka för vart år som går.

Dessutom verkar det vara en trend att så mycket om möjligt ska fyras av på en gång. Jag vill hinna njuta av varje raket. Men nu ska visst alla upp på en gång. Som att det är mängden, antalet, så mycket som möjligt, som är det viktiga.

Istället för njutningen och skönheten hos var och en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *