Än finns det söta smaskiga tomater

Det är väl bara att inse: säsongen för frilandstomater är snart slut. Ikväll har jag plockat in 1,75 kg blandade tomater. Det betyder inte att det är helt slut därute: det finns fortfarande en del halvmogna och en hel del gröna kvar.

Men ändå.

Så jag njuter av de sista. Fortfarande ruskigt goda.

Sibirjak är nog min favorit från i år.

Får väl se annars om jag orkar koka lite chutney på de gröna, mina försök ifjol (här och här) var ju ganska lyckade. Fast det vore ju ganska kul om man kunde använda de gröna tomaterna även i ”riktig” mat, som grytor och så. Verkar så enligt en del recept jag hittar. Men å andra sidan står det på en hel stäleln att man inte alls bör äta gröna tomater, för att de är giftiga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *