Kaviaren

Vi äter mindre kaviar nu. Både jag och fyraåringen. Jag köper inte hem i förväg på samma sätt som innan. Jag plockar inte heller alltid fram den när vi ska ha mackor. Och även när jag plockat fram så tar jag bara en macka med kaviar, mot bättre vetande, typ. Men ja, vi äter fortfarande kaviar.

Jag har liksom inte orkat driva frågan. Jag har ju inga bra styrmedel – jag måste i så fall kunna göra ett aktivt val av en tub utan bisfenol. Eller kaviar i burk. Någon skrev något om att det finns – men i så fall var?

Konsekvensen är att fyraåringen ännu oftare äter mackor med bara smör eller utan något pålägg alls. Att hans kost liksom förskjuts ännu mer till spannmål. Jag hoppas det inte är ett problem. Att det är en rimlig prioritering. Men jag vet förstås inte.

För ja, visst, jag borde fortsätta följa tråden. Men jag hinner inte fortsätta följa alla trådar. Det finns så många… Och så ska man hinna med jobb, och renovering, och barnen… Det här är den tråden som får bli liggande just nu. Tills jag orkar ta tag i den igen.

One response to “Kaviaren

  1. Pingback: Sanne skriver » Är kaviaren en restprodukt eller inte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *