Jag avstår inte köttet på julen

Ja, vi behöver minska vår köttkonsumtion, för klimatets skull och av många andra skäl. Jag och många med mig jobbar på saken – genom köttfria dagar eller måltider, mindre köttmängd när vi äter kött, och så vidare.

Men jag kommer att äta kött på julen.

I framtiden kommer vi att behöva se kött som lyxmat, något man äter när det ska vara riktig fest. Och ärligt talat, julen är trots allt en av våra större fester.

Det betyder inte att jag kommer att frossa i kött. Jag är inte särskilt förtjust i julskinkan (mer än när den är helt nygjord, på lillejulafton), och jag äter inte särskilt mycket av köttbullar och prinskorv heller. Det enda kött jag äter större mängd av på julafton är julkorven. Däremot frossar jag i sill och olika sorters kål.

Men jag ser inga skäl att helt avstå köttet från just en av våra större högtider.

One response to “Jag avstår inte köttet på julen

  1. Pingback: Sanne skriver » Julskinksfunderingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *