Apotek och tandläkare

Enklaste vägen till sandalfina fötter.

Så stod det på en stor affisch i fönstret på apoteket jag gick förbi idag.

Sandalfina fötter? Vadå? Behöver fötter vara särskilt fina för att man ska kunna ha sandaler? Äh, skärp er. Sandaler har man under den del av året då det är det skönaste att ha på fötterna – när det är varmt och man vill att det ska lufta om tårna. Fötterna behöver inte se ut på nåt särskilt sätt. Man stoppar i fötterna i sandalerna, och så är det klart.

Men det stör mig, det här att apoteken alltmer ägnar sig åt sånt som skönhetsprodukter. Jag tycker apotek ska ägna sig åt medicin. Och för den delen annat som har med hälsa att göra – sånt som kan förhindra olika typer av medicinska problem, typ. Men inte fötters utseende.

Likaså stör det mig när tandläkare gör reklam för sig genom att tala om att de fixar vackra tänder, ett vackrare leende eller att jag kan bleka mina tänder där. Tandläkare ska ägna sig åt tandvård. Åtgärda skador, i form av hål och utslagna tänder, ta bort visdomständer som orsakar problem, förebygga hål och tandköttsinflammationer, och så vidare. Men inte tandblekning.

Så konservativ är jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *