Biffar på svarta okokta bönor

Dag 1: blötlägg 1,5 dl svarta bönor. Byt vatten på dem vid tillfälle under det närmsta dygnet.

Dag 2:

Häll av vattnet från bönorna och skölj dem. Skala två vitlöksklyftor och skär grovt. Mixa bönor och vitlök i matberedare. Häll i ett ägg och tre msk vetemjöl och fortsätt mixa. Smaksätt med salt, peppar, timjan. Stek biffar i smör.

Servera med potatismos och en sås gjord på creme fraiche och citron (saft och rivet skal).

Detta gjorde jag lite improviserat igår. Fascinerande nog gick det hem hos hela familjen. Tioåringen deklarerade från början att han inte ville ha så mycket, men tog ändå om och åt en rejäl portion. Femåringen åt ganska lite som vanligt men sa inte ett knyst om att det skulle vara fel på maten, och när jag frågade honom gjorde han tummen upp. Heureka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *