Nu är säsongen igång

Igår satte vi sex rader potatis. Jämtländsk vit, rödbrokig svensk, Violette, Mayan queen, Maris per, Timo, Salad blue, och förmodligen någon mer jag glömt.

Idag har jag satt två rader till: en rad Princess och två rader Mandel.

Jag har dessutom sått två sorters bondbönor (Express och A grano violetto), två sorters sockerärtor (De Grace och Oregon Sugar Pod), spritärtor (Blauwschokker), rädisor, röd lök och gul lök, majrova (Purple top White globe och Guldboll), svedjerova, dill, samt morötter (Nantes och Deep Purple).

Första omgången tomater, chili och tomater är omplanterade i slutkrukor och får flytta ut på verandan på dagarna. Tioåringens gurkor och mina squash är omskolade en första gång. En helt pluggbox är full med små tomatplantor och en med paprika och chili. Och tioåringen har kört igång en pluggbox till med tomater.

Vi har planterat fler hallonbuskar.

Fikonet och en del annat har fått flytta ut från vinterförvaring i uthuset.

Nu börjar den tid när det alltid finns för lite plats, för få krukor och fat, och det alltid är jord överallt :-)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *