Blandad trädgårdsstatus

Ja, det händer förstås massor i trädgården – och jag hinner inte med att skriva :-)

En omgång tomater är utplanterade i stora krukor och ställda på innergården mot den vanliga väggen, med en träram plus byggplast som skydd framför. (De ställdes ut för en vecka sedan idag.) Där står även ett antal paprikaplantor för utehärdning. Apelsinträdet har planterats om i större kruka och står också i skydd av byggplasten och acklimatiserar sig.

I pallkragarna borta vid äppelträden växer det för fullt.

  • Första lådan innehåller två rader majrovor och i mitten en rad med röd spetskål som jag drivit upp inne först.
  • Andra lådan (med drivbänk på) innehåller två gröna och två gula squash samt två paprikor.
  • Tredje lådan innehåller ditflyttade kryddor från örtagården (grekisk oregano och flera sorters timjan) plus nyköpt citronmeliss och frösådd dansk körvel, mejram och persilja.
  • Fjärde lådan innehåller färdigköpt småplantor isbergssallad (tioåringen ville ha) samt utplanterade hemplantor av spetskål, broccoli och brysselkål
  • Femte lådan innehåller gurkor (Japanese climbing och Vert petis de Paris) och paprikor (Apple, Lipstick och Sweet Nardello).

I trädgårdslandet har det sedan sist jag skrev (förutom morgonens bön/ärtinlägg) såtts bland annat mer dill och morötter, grön/purpurkål, mangold och satts lök. Och katterna har flera gånger krafsat och grävt och förstört :-(

Tältväxthusen som barnen fick i julklapp har monterats och satts i nedre delen av trädgårdslandet och innehåller nu en mängd gurkor, paprikor, ärtor, majrovor och annat enligt barnens individuella planeringar :-)

Och i övrigt växer det bra i landet och trädgården. Och blåregn och syrener blommar överdådigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *