Bönor och ärtor

Igår grävde vi slutligen upp barnens mangoldplantor från ifjol, även om de fortfarande gav bra. Sedan körde min man jordfräs i den delen av trädgårdslandet. Och jag la en massa bönor i blöt (!). Det var en mycket varm dag, en dag av det slag när jag knappt kan tänka. Defitinivt ordentlig sommar.

Idag gick jag upp tidigt (för mig och helg, i alla fall: halv åtta) och dubbelkollade väderprognos och -radar. Jodå, det väntades fortfarande kraftfullt regn om några timmar. Så utan frukost gick jag ut och satte/sådde bönor och ärtor:

En ruta med höga rosenbönor och störpurpurbönor (båda eget utsäde).

En ruta med höga vaxbönor (Goldmarie) och Sugar Snap-ärtor (båda eget utsäde).

En halv ruta hög märgärt Alderman (ska fylla på med annat också i den rutan senare).

Så lämnade jag en bit till majsen (som jag inte stoppat ner än).

Och så de låga:

En rad spritböna Båstad.

Två rader sojaböna Fiskeby.

En rad gula bönor Mont d’Or (eget utsäde).

Två rader gröna bönor Provider.

Två rader bönor Dragons Langerie (eget utsäde).

Sedan gick jag in och åt frukost.

Nu vräker regnet ner.

 

Men det ska som sagt var ner mer bönor och ärtor senare. Efter en del funderande föll jag för frestelsen att i fredags beställa ytterligare fröer. För vem kan motstå följande?

SPRITBÖNA ’Jacob’s Cattle
GRÅSOCKERÄRT ’Lokförare Bergfälts Jätteärt’
SPRITÄRT ’Visingsö’

Inte jag i alla fall :-) Fast det blir trångt i landet.

GRÅSOCKERÄRT 'Lokförare Bergfälts Jätteärt'

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *