Skor och gympasalar och skolavslutningar

Om några dagar är det skolavslutning. Och nu har jag ännu inte fått info om var den kommer att ske, men jag gissar på att det blir som vanligt: utomhus på skolgården om vädret är okej; inne i gympasalen om regnet öser ner.

I gympasalen hålls även andra evenemang, som fritids föreställningar och annat. Det vill säga när skola eller fritids behöver få in många människor under tak så är det gympasalen som gäller.

I vanliga fall är det förbjudet med uteskor i gympasalen. Det sitter stora skyltar om att ta av sig skorna innan man går in. Men det där gäller helt uppenbart inte på skolavslutningar eller liknande. Då är det okej att folk stövlar in i skor. Som att skorna den dagen inte kan förstöra golvet eller skita ner. Och som om vuxna människor inte skulle kunna vara kapabla att följa de regler som deras barn förväntas följa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *