Dag 12: Marknad, supermarknad och svensk fika (9 juli)

Eftersom tioåringen efterfrågat fler marknadsbesök efter Daoulas, åkte vi in till marknaden i St Brieuc. Marknaden skulle vara mitt i centrala staden, vid katedralen, och jag befarade att det både skulle bli svårt att hitta och besvärlig körning – små trånga gator, mycket folk, ont om parkeringsplatser – men det gick oväntat smidigt: vi siktade på centrum, ”landade” smidigt vi marknaden och lyckades snabbt hitta en parkeringsplats.

Marknaden var trivsam och till belåtenhet: mängder med grönsaker, varav flera fina stånd med ekologiska varor, samt en hel del annat. Jag och tioåringen handlade ordentligt till kvällens middag, bland annat av spännande tomatsorter, så det blev tomatsallad, kokta bönor, kronärtsskockor och annat, och till detta torkade korvar.

Därefter gick vi ett litet varv i St Brieuc:s centrum (där vi också hann med ett längre snartsexåringsvansinnesutbrott, inklusive spinga ifrån föräldrar etc), och därefter åkte vi en stund till en gigantisk supermarché, för att köpa lite födelsedagspresenter till lillskrutt och leta armbandsgummisnoddar till storebror. Jag hade hoppats hinna gå och drälla lite längre, med tanke på att det var sista heldagen med bilen, men det var väl den tiden som åts upp av vansinnesutbrottet :-/

Hem för lunch hos faster (ja, vi blir alldeles för bortskämda!) och därefter på besök till hennes svenska väninna, med fika i trädgården.

Och på kvällen stod alltså jag och tioåringen för maten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *