Vegetarisk lasagne

Med ett stort trädgårdsland kan man inte alltid välja och vraka vad man ska äta (som man ju faktiskt kan i affären) utan ganska ofta får man istället se till att hitta på något att laga med det som behöver ätas upp :-) Samtidigt gäller det att balansera mot vad man tror man kan få barnen att äta. Det här trodde jag egentligen inte skulle funka, men jag ansträngde mig, och det funkade faktiskt – de tyckte det var gott!

Hacka en bit purjo och ett par schalottenlökar ganska fint och fräs i olivolja, tillsammans med ett par pressade vitlöksklyftor.

Riv blandade rotsaker och liknande (det blev några gallrade röd- och polkabetor, några morötter av olika färg, en liten svedjerova och lite överbliven slokande vitkål) och fräs med.

Tillsätt en tetra krossade tomater, salt, färsk chili, balsamvinäger, färsk rosmarin och grekisk oregano, en slatt grädde, dijonsenap och smulade trattkantareller, och låt puttra en stund.

Koka under tiden en bechamelsås (bottenredning) på smör, 3 msk mjöl och 1 l mjölk. (Det blev faktiskt för mycket den här gången, märkligt nog.)

Varva pastaplattor, grönsaksröra och bechamelsås i lämplig form (bechamel underst och framför allt ganska mycket överst). In i ugn 200-225 grader i ca 40 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *