Vad är egentligen problemet med män i trikåer?

Läser man diskussionstrådar och postningar om Robin Hood så dyker ofta uttrycket ”män i trikåer” upp. Typ ”det var på den tiden det var coolt med män i trikåer”. Som om det skulle vara något konstigt.

Det fascinerar mig. För alltså, jag tänker inte alls på Robin Hood och hans gäng som ”män i trikåer”. Egentligen har jag aldrig direkt funderat på vad de har på benen; jag tror att de i Robin of Sherwood har ”byxor” av medeltidsmässigt snitt (det ska väl sannolikt heta hosor om det är rätt utfört?), men som sagt var, det är liksom ingen big deal. Vad de har i andra Robin Hood-ar har jag ännu mindre koll på. (Ja, utom i ”Robin Hood – men in tights”, där de ju faktiskt har tights, och ja, den är rolig – men det är en annan sak, liksom.)

Däremot så gillar jag män i tights (men dit räknar jag alltså inte Robin Hood). Män i tights är ofta dansare eller liknande. Män med dansarkroppar som dessutom klär sig så att det syns att de har dansarkropp – det har jag självklart inget emot :-)

Just vad gäller Robin of Sherwood är det dessutom också mycket kommentarer om hår och frisyrer. Som att Robin of Sherwoods (båda Robinarnas) frisyr var något som var snyggt då på åttiotalet men bara då och aldrig skulle varit snyggt annars, utan bara var en åttiotalsgrej. Tja, jag tycker många typiska åttiotalsfrisyrer är hemska. Men långhåriga pojkar har jag alltid varit lite extra svag för. Och ja, det klär båda robinarna. De har inget med åttiotalet i sig att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *