Plötslig nyponglass

I skafferiet hittade jag en förpackning med pulver till osötad nyponsoppa – eftersom den här mamman ju förstås vid något tillfälle tyckte att de små barnen inte skulle få för onyttiga saker. Men barnen tyckte inte det var gott, så den blev ståendes. Två innerpåsar, en öppnad och en oöppnad, och ett bäst före-datum någon gång i augusti ifjol.

Man ska ju inte slänga saker som är okej, och samtidigt vet jag att ingen kommer att dricka den.

Och i kylskåpet fanns en drygt halv trea grädde som gick ut i söndags.

Aha! Glass!

Två äggulor, två msk socker, 1 tsk vanljsocker – vispas. Häll i en påse osötat nyponsoppepulver (motsvarande ½ l soppa), vispa lite till. Vispa grädden (typ 1½-2 dl, alltså). Rör ihop de båda smeterna. Stoppa i en bytta i frysen.

Smeten smakade i alla fall bra :-)

Tillägg tre dagar senare:

Nu har vi smakat. Det blev en lite småmärklig glass. Främst i konsistensen. Sannolikt beror det till stor del på förtjockningsmedel i soppulvret. Så tja, märklig men fullt ätbar – men inget man kränger i stora mängder :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *