Hur hinner ni med?

Jag känner mig så asocial… Det dimper ner inbjudningar till ditten och datten, via facebook och andra kanaler. Matmarknader, klädbytesdagar och jippon av olika slag. Jättekul. Jättetrevligt att det händer saker, att ni hittar på saker. Men jag tackar nej.

Hur hinner ni med allt, liksom?

Eller after work. After work är en sån där sak som för en massa människor verkar ha blivit som någon sorts institution: på fredagar ska man drälla iväg med kollegor eller andra intressanta människor och sitta och dricka och småäta i ett antal timmar. Och det betraktas som lite suspekt att inte hänga på. Men alltså, även om jag skulle haft intresse av det – vilket jag inte har i någon större utsträckning, mer än, någon enstaka gång – så fattar jag inte hur det skulle fungera. Ungarna ska hämtas hem från fritids och få mat och så även om det är fredag. Att det är fredag och helgen börjar betyder liksom inte på något sätt att jag är ledig från att vara förälder.

Och för övrigt: jag åker till Malmö 4-5 dagar i veckan för att jobba. Jag har ingen större längtan efter att åka dit på helgen, bara för att någon står och säljer extra spännande inläggningar från landet eller delar ut informationsmaterial om miljö eller något annat. På helgen stannar jag helst hemma, om jag får möjlighet, eller hinner med att fixa något i mitt eget närområde, typ handla saker på den lokala byggmarknaden eller besöka biblioteket eller nåt sånt. Om inte helgen redan är fullbokad av skjutsande till scoututflykter eller av tvätt och städ.

Så nej, jag missunnar er inte. Så bra att ni hittar på kul saker! Jag är bara lite trött på att känna mig som ett asocialt miffo för att jag inte orkar eller ens vill hänga på.

One response to “Hur hinner ni med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *